X

Oferim transport GRATUIT pentru orice comanda de minim 750 RON in toata tara.

Oferim transport GRATUIT in Bucuresti la comenzi de minim 250 RON. 

Livrarea se va efectua de catre un agent URGENT CURIER numai in locatiile cu acoperire. Cost livrare in aria de acoperire URGENT CURIER 16,88 lei primul kg + 1,45 lei / kg(restul de kilograme) TVA inclus. Coletul va ajunge la destinatie in 24h-48h de la expedierea lui din depozitul Bebejunior.ro . 

Pentru mai multe detalii verificati sectiunea Termeni si Conditii

   0 produse, lei Vezi cosul


Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?Cand vine vremea calatoriilor cu masina, este foarte important sa ne asiguram ca bebelusul este in siguranta. Este clar ca orice bebelus trebuie sa posede un scaun  de bebelus. Dar - pe ce scaun plasam scaunul (scoica)  bebelusului?Locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului este in centrul banchetei din spate, nu in lateral, conform rezultatelor unui studiu recent. Desi pasagerii adulti care folosesc centura de siguranta pot decide unde anume sa stea in masina, cercetatorii subliniaza ca asezarea scaunului bebelusului este determinata de locul in care este instalat sistemul de centuri de siguranta pentru copil.

Studiile efectuate de specialisti arata ca plasarea scaunului de masina in centrul banchetei din spate reduce riscul de ranire in accidente.

Locul din dreapta este preferat de parinti pentru amplasarea scaunului de masina.

Locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului este in centrul banchetei din spate, nu in lateral, conform rezultatelor unui studiu recent.

Desi pasagerii adulti care folosesc centura de siguranta pot decide unde anume sa stea in masina, cercetatorii subliniaza ca asezarea scaunului bebelusului este determinata de locul in care este instalat sistemul de centuri de siguranta pentru copil. Insa pentru usurinta accesului si pentru a putea supraveghea mereu copilul, cel mai obisnuit loc in care este asezat scaunul copilului este in dreapta banchetei din spate.

Ce spun cercetatoriiDar un studiu recent a demonstrat ca in cazul copiilor sub 3 ani asezati in mijlocul banchetei din spate, riscul de ranire in cazul unui accident scade la jumatate fata de oricare celelalte doua pozitii laterale.
Centrul banchetei din spate este folosit mai rar de copiii legati cu sistemul de centuri pe masura ce cresc mari, scrie cercetatorul Michael J. Kallan, ce detine titlul de master obtinut la Scoala de Medicina a Universitatii din Pennsylvania (SUA), impreuna cu colegii sai, specializati in pediatrie.

Copiii asezati in centrul banchetei din spate au un risc cu 43% mai scazut de ranire decat copiii asezati la una dintre marginile banchetei din spate.

Cercetatorii sustin ca recomandarile producatorilor de sisteme de siguranta indica centrul banchetei din spate daca pot achizitiona un sistem de prindere a scaunului de masina. Dar aceste recomandari se bazeaza pe studiile efectuate cu un deceniu in urma.
Scaunul din mijloc este locul cel mai sigur pentru copiiIntr-un studiu recent, cercetatorii au cautat sa afle daca recomandarile mentionate mai erau valabile, analizand datele despre ocupantii copii ai vehiculelor cu motor care au fost implicate in accidente intre anii 1998 si 2006, pe baza cererilor de plata a daunelor asigurate si a unui sondaj telefonic.

Analiza a inclus copii intre zero si 3 ani care stateau in diferite vehicule cu motor intr-un sistem de siguranta pentru copii (model din anul 1990 sau mai noi) si care au fost implicati in accidente in 16 state din SUA.Rezultatele au indicat ca pozitia cea mai populara a scaunului de masina era in locul din dreapta (41%), urmata de cea din stanga (in spatele soferului) (31%) si apoi de cea din mijloc (28%).Cercetatorii au mai descoperit ca folosirea locului din mijloc scadea pe masura ce copilul crestea.

De exemplu, 39% dintre scaunele de masina pentru copiii sub un an erau asezate in mijloc, fata de 18% in cazul copiilor de 3 ani, indiferent daca mai erau si alti pasageri pe bancheta din spate.Recomandarile producatorilor, validate de cercetariConform studiului, copiii asezati in centru aveau un risc de ranire cu 43% mai mic decat cei din oricare pozitie laterala, rezultat prin care cercetatorii valideaza din nou recomandarile actuale ale sistemelor de siguranta de masina destinate copiilor.

Desi plasarea in orice loc pe bancheta din spate ofera o protectie excelenta, sustin certcetatorii, scaunele de masina asezate in mijlocul banchetei au riscul cel mai mic de ranire.Astfel, recomandarile producatorilor trebuie sa continue sa incurajeze familiile sa instaleze scaunele de masina pentru bebelusi si copii in mijlocul banchetei din spate.
Foto PROSOP CU GLUGA SI JUCARIE
Pret vechi: 169.00 lei 
Pret nou: 139.00 lei 
Foto Patut copii CINDY - TRANSFORMABIL (cu sertar) - 140x70 cm + SALTEA sandwich 10 cm grosime
Pret vechi: 769.00 lei 
Pret nou: 719.00 lei 
Foto Robot multifunctional Nutribaby 5 in 1
Pret vechi: 549.00 lei 
Pret nou: 499.00 lei 
Foto Carusel muzical cu proiectie - Aqua Magic
Pret vechi: 179.00 lei 
Pret nou: 153.00 lei 
Foto Leagan transformabil 3 in 1
Pret vechi: 169.00 lei 
Pret nou: 149.00 lei 
Foto Saci de dormit 100 cm - Feretti
Pret vechi: 158.00 lei 
Pret nou: 79.00 lei 

Tel. 0721 759 798
031 809 4379
Ce mai astepti
Inscrie-te!